Egy új kiskutya érkezése mindig izgalmas, pláne, ha életedben először tapasztalod meg ezt az örömöt. A megfelelő táp megtalálásától kezdve, a színesebbnél színesebb játékok beszerzésén át, egészen a kutyasuliba való beiratkozásig nagyon sok dologra figyelni kell. Olvass tovább, ebben a cikkben a tökéletes kutyaház kiválasztási szempontjait gyűjtöttük össze, hogy elég időd maradjon a többi teendőre.

Válassz hőszigetelt kutyaházat

Friss gazdiként egy kiskutya befogadása nagy kihívás, mert az első időkben neked is szokni kell majd,hogy szavak nélkül is értsd, amit kedvenced közölni szeretne. Ahhoz, hogy a fázás és a túlhevülés panaszos hangjait meg se kelljen ismerned, a kutyaház-választásnál érdemes hőszigetelt kutyaház mellett döntened.

Egy Számel hőszigetelt kutyaház előnye, hogy

  • 4 cm-es hungarocell lemezeivel télen és nyáron is optimálisan tartja a belső tér hőmérsékletét,
  • dupla tömörfa borításával huzatmentes kinti otthona lesz kedvencednek,
  • veszélyes elektromos hűtő-fűtő berendezés nélkül is 8-12 °C különbséget biztosít a kinti hőmérséklethez képest,
  • akkor sem hűl ki vagy melegszik fel túlzottan, ha kutyusoddal nagyobb felfedezőútra indultok a környéken.

Egyszerűsítsd nyitható tetővel a takarítást

Az elsőkutyás gazdik gyakran meglepődnek, milyen sokféle szennyeződéssel kell szembenézni, amikor kölyökkutya érkezik a házhoz. 

Szerencsére egy nyitható tetős kutyaház nagyban megkönnyíti a tisztítást, mert a természetes fényben nemcsak a behordott tobozokat, de a szárítókötélről ellopott fehérneműket is gyorsabban meg lehet találni a kutyapokrócok vagy a szalmaszálak között.

Sőt, a nyitható tetőnek köszönhetően akkor sem kell bemászni a kutyaházba, ha az első éjszakákon a honvágy miatt még történnek szobatisztasági balesetek.

Olvass bővebben a kutyaház-takarítás folyamatáról a Számel blogban!

Ismerd meg az oldalt- és elölbejáratos kutyaházak előnyeit

Kutyaház-választáskor a bejárat helyzete nemcsak esztétikai kérdés, hanem akár azt is eldöntheti, hogy fogja érezni magát kedvenced az új otthonában.

Egy oldal bejáratos kutyaház univerzális választás, mert szuper búvóhelyet kínál a félénk kutyusoknak, és személyiségétől függetlenül megóvja kedvencedet az időjárás viszontagságaitól.

Ha viszont azt szeretnéd, hogy kutyusod minden pillanatban a nyomodba szegődjön, amikor kilépsz a bejárati ajtón, és az ólnak is tudsz árnyékos, szélvédett helyet biztosítani, bátran válassz elöl bejáratos kutyaházat.

Olvass még többet az oldal- és elölbejáratos kutyaházakról, hogy garantáltan a legjobb döntést hozd majd.

Egészítsd ki válaszfallal a kutyaházat

Kedvenced maradandó kutyaházának kiválasztását nem kell felnőtt koráig halasztanod. Sőt, sokkal jobb, ha már kölyökkorában a kifejlett méretének megfelelő ólat választod, mert így egy kutyaéleten át azon a helyen maradhat, amit már kölyökként megszokott.


Amíg kedvenced még kicsi, elég egy válaszfalat beszerezned a kutyaházba, mert a kisebb belső teret egy kölyök is hamar be tudja fűteni a leheletével. Ráadásul a válaszfal később egy mozdulattal eltávolítható, így költséghatékonyabb is, mint egy új ól beszerzése.

A tökéletes kutyaház méret megtalálásához olvasd el útmutatónkat ITT.

Válassz lapostetős vagy teraszos kutyaházat

A kutyák imádnak kellemesen meleg felületeken napozni, ezért érdemes nekik tömörfa kutyaházat választani. A lapostetős modellek nemcsak helytakarékosak, de kutyusod rajtuk fekve az egész udvart is beláthatja.

Amennyiben sátortetős, teraszos kutyaházat választasz, még a mászástól félő kutyusod napozását is kellemesebbé teheted.


A tökéletes kutyaházat keresed új négylábú családtagodnak?
Válassz neki Számel kutyaházat »