Habár a hőszigetelt kutyaházakról sokaknak először a tomboló hóviharok és a többnapos őszi esőzések alatt is nyugodtan alvó kutyusok jutnak eszébe, a klímaváltozás miatt ezek az ólak ma már a nyári kánikulában is ugyanilyen praktikusak. Olvass tovább, ebben a cikkben megmutatjuk a hőszigetelt kutyaházak előnyeit a legmelegebb szezonban.

1. Optimálisan tartja a kutyák magas testhőmérsékletét

A kutyák általános testhőmérséklete 38-39 °C, ezért nyáron fokozottan is érdemes figyelni kedvenced kinti pihenőhelyét. Ha a kutya testhőmérséklete eléri a 40 fokot, akkor azonnal állatorvoshoz kell vinni, mert a változás hátterében akár hőguta is állhat.

A Számel hőszigetelt kutyaházak legnagyobb előnye, hogy még a napokig elhúzódó szárazság és 30 °C feletti hőmérséklet esetén is 8-12 °C-kal hűvösebbek az udvar többi részénél. Ezért kutyusod testhőmérséklete még a déli órákban is optimális marad majd.

2. A hőszigetelt kutyaház segíti a légzést

A nyári forróságban a kutyák hajlamosabbak a heves lihegésre, mert izzadtságmirigyek híján így hűtik magukat. A túlzott lihegés azonban a rövidorrú kutyafajtáknál különösen is veszélyes lehet, mert náluk hamarabb elérheti a hiperventillációt, ami akár szív- és érrendszeri problémákhoz is vezethet.

Számel tipp: Nyári éjszakákon vagy hajnalokon mindenképp nyisd fel a hőszigetelt kutyaház tetejét, mert a rendszeres légcsere nemcsak hűti a kutyaházat, de a megfelelő oxigénszintet is garantálja.

A nyitható tető most minden Számel hőszigetelt kutyaházhoz AJÁNDÉK.

3. Megvédi kedvencedet a hőgutától

A kutyák csak a nyelvük nyálkahártyáján keresztül képesek hőleadásra, ezért testük hamar túl tud hevülni. A hőszigetelt kutyaházat éppen ezért lehetőleg árnyékban érdemes elhelyezni, mert a hőguta veszélye főleg tűző napon áll fenn.


A Számel hőszigetelt kutyaházakba a perzselő napsugarak sehol sem tudnak bejutni, mert a minőségi zsindelyezett tető garantáltan résmentes. Így kutyusod teljes sötétségben és árnyékban várhatja a napfelkeltét és az utána következő közös labdázást.

4. A vastag falak lefogják a zajokat

A Számel hőszigetelt kutyaházak dupla tömör borókafenyő borítása és az ezek közé ragasztott 4 cm vastag hungarocell lemezek nemcsak a forróságot, de a gyakori kerti munkák zaját is tompítják.

Kedvenced egy hőszigetelt kutyaházban akkor is nyugodtan alhat, ha 

  • a szomszéd épp az ő pihenőidejében kezd el füvet nyírni,
  • az utcában valaki felújítást végez,
  • a gyerekek a kerti medencében pancsolnak,
  • a közeli mezőgazdasági területen traktor dolgozik.

+1: A hőszigetelt kutyaház idős kedvenced egészségét is óvja

Akár előrelátó szeretnél lenni, akár már most egy szenior négylábúval élsz együtt, a kutyaház-választásnál érdemes az idős kutyák igényeit is figyelembe venni.

A 10-15 éves ebek szíve már nem bírja úgy a terhelést és a meleget, mint fiatalon, ezért is érdemes számukra természetes anyagú és hőszigetelt kutyaházat választani. Egy jól szellőző tömörfa kutyaház például korosodó kedvenced életét és komfortérzetét akár évekkel is meghosszabbíthatja.


Hőszigetelt kutyaházat keresel? Válaszd ki kutyusod új otthonát a 7 féle Számel modell és a 6 féle méret közül.
Kezdd ITT »