A kutya teljes értékű családtag, ezért csakis a legjobbat érdemli. Egy tartós, kézzel készített kutyaház nemcsak kedvenced kényelmét szolgálja, de az időjárás viszontagságaitól is egész évben megvédi majd. Olvass tovább és találd meg kutyád életre szóló, tökéletes kutyaházát az alábbi 3+1 tipp segítségével.

1. Mérd le kutyád marmagasságát a kutyaház megvásárlása előtt

Tévhit, hogy minél tágasabb a kutyaház, annál jobban fogja magát érezni benne a kutya. Éppen ellenkezőleg, ha túl nagy a kutyaház, az nem lesz komfortos a kutyának, mert télen a testhőjével és a leheletével nem tudja majd felmelegíteni.

A Számel kutyaházak nagyságát fajták alapján határozzuk meg, a lehető legpontosabb méret megtalálásához pedig csupán egyetlen adatra, kutyád marmagasságára lesz szükséged. Mérd le kutyád marmagasságát, és a kisokos segítségével pillanatok alatt megtalálod, melyik az ideális méret neki.

Számel-tipp: Ha határesetről van szó, inkább egy kicsit nagyobb méretet válassz, mert kedvenced szívesebben fog bemenni, és a Számel kutyaházak remek szigetelése miatt a tágasabb ólat is szuperül ki tudja majd fűteni a kutyus.

2. Vedd figyelembe a kutyád személyiségét

Ahogy az emberek, úgy a kutyák személyisége is teljesen eltérő lehet, ezért kedvenced különösen is hálás lesz érte, ha kifejezetten az ő igényei és szokásai alapján választasz kutyaházat.

A félénkebb, a nagy alvásigényű és az idősebb kutyák fokozottan igénylik a privát szférát, ahová elvonulhatnak. Több gyermek mellett például teljesen indokolt, hogy a család kedvence néhány órára el tudjon bújni az állandó gyerekzsivaj és a folyton röpködő labdák elől. Ezekre a helyzetekre az oldalt nyíló kutyaházak jelentik a megoldást.

A kíváncsi és játékos kutyáknak jó választás az elöl nyíló kutyaház, ahonnan bármikor szemmel tudják tartani gazdájukat. Amint kilépsz a kertbe, kedvenced kutyaháza kényelméből követhet a tekintetével vagy akár azonnal nyomodba is szegődhet majd.

3. Mindenképpen hőszigetelt kutyaházat válassz

Mivel a kutyák nyáron csak lihegéssel tudják hűteni magukat, télen pedig egyes rövidszőrű fajták külön odafigyelést igényelnek, felelős állattartóként szinte kötelező hőszigetelt kutyaházat választani.

Egy hőszigetelt kutyaház a kemény fagyokban és a tikkasztó napsütésben is képes akár 12 °C-os különbséget teremteni a kinti és a benti hőmérséklet között, így kutyád télen nem fázik majd, nyáron pedig a legforróbb napokon is talál menedéket.

A hőszigetelt Számel kutyaházak optimálisan tartják a benti hőmérsékletet, mert

  • 4,5 cm vastag masszív fa szerkezettel készülnek,
  • akár 4,5 cm vastag extra lambériával rendelkeznek,
  • a rétegek közötti 4 cm-es hungarocell szigeteléssel vannak ellátva,
  • az extra hőfüggöny most minden kutyaházhoz ajándék.

+1: Tenyésztőként gondolj a születendő kiskutyákra is

A tökéletes kutyaház kiválasztásakor fontos szempont, hogy várható-e szaporulat. A tenyésztőknek ezért minden esetben válaszfallal és nyitható tetővel ellátott, oldalbejáratos kutyaházat ajánlunk, hiszen a kiskutyáknak az első hetekben extra védett és biztonságos helyre van szükségük.

A kivehető válaszfal egyszerre biztosítja az anyuka és a kiskutyák nyugalmát. Amíg a kölykök nem indulnak el önállóan is felfedezni, a kutyaház “előszobája” garantáltan távol tartja tőlük a huzatot és a külvilág zaját. 

Tenyésztőként az ellést követő takarítást, a szellőztetést és a kiskutyákkal kapcsolatos egyéb teendőket akkor tudod könnyen ellátni, ha a kutyaház teteje nyitható. Ez most nyeregtetős és lapostetős kiviteltől függetlenül minden Számel kutyaházhoz ajándék.


A tökéletes kutyaházat keresed?
Nézd meg a Számel teljes kutyaház kínálatát ITT »