A kutyaház elé épített terasz nemcsak boldogabbá, de egészségesebbé is tudja tenni kutyusodat. Olvass tovább, mutatjuk a legfontosabb okokat, amiért a te kertedből sem hiányozhat egy pihenő teraszos kutyaház.

1. A fából készült terasz tisztán tartja a kutyaházat

A tisztaság fél egészség, főleg kültéren, ahol állandó a nedvesség. Éppen ezért a pihenőteraszos Számel kutyaházak úgy működnek, mint egy lábtörlő. A tömörfa felület már azelőtt eltávolítja a kutyád lábán maradt harmatos fűszálakat és a sárdarabokat, hogy kutyusod ezeket bevinné a fekvőhelyére.

A fából készült terasz felszívja kedvenced mancsáról a nedvességet, ezért még csapadékos időben is szárazon tartja a kutyaház belsejét. Ez azért jó, mert a száraz teret kedvenced hamarabb fel tudja melegíteni a leheletével, és a megfázást is jobban el tudja kerülni.

2. Kijelöli az itatás és az etetés helyét

A kutyák általában nehezen viselik a változásokat, ezért megszokott itató- és etető helyre van szükségük. A kutyaház terasza tökéletes erre a célra, mert kedvenced az új ólat is hamarabb megszokja majd, ha az etetés pozitív élményével kapcsolja össze.

A pihenőteraszos kutyaház hosszú távú előnye, hogy

  • a pácolt-kezelt fafelület egyszerűen és gyorsan takarítható,
  • a bejárat közelsége miatt kutyusod azonnal elvonulhat pihenni jóllakás után,
  • kedvenced táljai nem lesznek sárosak, ezért az etetés is higiénikusabb.

Számel tipp: Rögzítsd kutyád tálkáit a kutyaház oldalához, hogy a játék hevében is stabilak és tiszták maradjanak.

3. A kutyaház terasza kiváló napozóhely

A pihenőteraszos kutyaház egyik legnagyobb előnye, hogy pont kellemes mértékben melegszik fel. A betonnal ellentétben a tömörfa nem tud felforrósodni, ezért a legnagyobb kánikulában sem fogja megégetni kedvenced bőrét.


Ráadásul a kutyaház terasza nemcsak díszíti majd az udvart, de jó időben a közös napon ücsörgésre is tökéletes helyet biztosít. Terítsd le kedvenc strandtörölköződet, végy  magadhoz egy jó könyvet, és erősítsd a kutyus-gazdi köteléket az együtt lustálkodással.

+1: Kedvenced az egész udvart szemmel tarthatja

Habár egy oldal bejáratos kutyaházban kutyád az orkán erejű szél és a csapadék elől is garantáltan el tud bújni, a kíváncsi természetű ebek ennél több helyet igényelnek a leskelődéshez.

Ha a te kutyusod legszívesebben éjjel-nappal őrizné a területét, 2 az 1-ben megoldásként válassz neki oldalsó bejárattal rendelkező, de pihenőteraszos kutyaházat. Ez nemcsak az időjárás viszontagságaitól védi majd meg, de szép időben az egész udvar szemmel tartására is alkalmas.

Sőt, ha a Réno fedett pihenőteraszos kutyaházat választod, kedvenced még a szemerkélő esőben is anélkül élvezheti a hűvös levegőt, hogy bundája átnedvesedne. És ezentúl te is bármikor behívhatod a házba, akkor sem lesz kellemetlen, ázott kutya szaga.


Szép és praktikus otthont keresel kedvencednek?
Válassz Számel pihenőteraszos kutyaházat »